Danışma Hattı: 0212 620 88 21

 

News

Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

[toc]

Epoksi Nasıl Bir Malzemedir?

Epoksi zemin kaplama nedir sorunuza başlamadan önce epoksi nasıl bir malzemedir ondan bahsedelim.

Epoksi, termosetler grubuna ait olan yapıştırıcı özelliğe sahip kimyasal bir reçinedir. Suya, aside ve alkaliye karşı direnci yüksektir ve zamanla bu direnç özelliğini yitirmez. Epoksi, aynı zamanda bir yüzey kaplama ürünüdür. Zemin kaplamaya ek olarak boya veya astar olarak da kullanılır.

Epoksi Zemin Kaplama Nedir? 

Epoksi zemin kaplama camsı parlak görünüme sahip reçine bazlı zemin kaplama sistemleridir. Özellikle epoksi zeminler dış etkilerden olan kimyasal çözücü ve fiziksel darbelere karşı dayanıklılık gösterdiğinden, uzun yıllar boyunca kullanılabilme özelliği vardır.

Epoksi zemin kaplamanın avantajlı yönlerinden biri de dekorasyona uygun renklerde veya bazı desen uygulamalarıyla zemine uygulanmasıdır. Epoksi zemin kaplamalarında pürüzsüz bir görünüm amaçlandığı için uygulamanın yapılacağı mekanın uzak köşesinden işleme başlanarak kapıya doğru ilerlenerek kaplama işlemi yapılır.

Uygulanacak katman sayısına veya mekanın havadar olup olmamasına göre kuruma süresi değişebilir. Yaklaşık olarak 24 saat içerisinde epoksi zemin kaplamalar kullanılabilir hale gelir.

epoksi zemin kaplama nedir

Epoksi Zemin Kaplama Nedir

Epoksi Zemin Kaplama Nedir? Özellikleri Nelerdir?

  • Suya, asite ve alkaliye karşı direnci yüksektir.
  • Sürtünmeye ve aşınmaya karşı dirençlidir ve tozuma yapmaz.
  • Yağ ve kimyasallara karşı dayanıklıdır.
  • Yüzeyi kolaylıkla kir tutmaz ve kolaylıkla temizlenebilir.
  • Kaymayan bir yapıya sahiptir.
  • Kokusuzdur ve hijyeniktir.
  • Bakteri oluşumunu ve çoğalmasını önler.
  • Kuvvetli yapıştırma gücüne sahiptir.
  • Estetik görünümü sağlamak için geniş bir renk yelpazesine sahiptir.
  • Estetik bir görünümü vardır. Epoksi zemin kaplamalarında desen uygulamaları yapılabilir.
  • Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
  • İzolasyon özelliğine sahiptir.
  • Etkin kullanım alanına sahiptir ve tasarrufludur.
  • Kaplanacak zeminde yer alan çatlak ve kırık alanları doldurarak düz bir alan oluşturur.
  • Uygulandığı alanlarda hoş, estetik ve camsı bir görünüm oluşmasını sağlar.
Epoksi Zemin Kaplama Malzemeleri

Epoksi zemin kaplama malzemelerini epoksi astarlar, epoksi kaplamalar ve epoksi boyalar olarak sıralayabiliriz. Epoksi astarlar ilk kat veya son kat uygulamalarında kullanılır. Çatlakları kapatmak ya da zemin cilası oluşturmak için kullanılır. Epoksi kaplamalar ile zemin kaplaması yapılırken epoksi boya ile kaplama renklendirilmektedir.

Epoksi Zemin Kaplama Çeşitleri

Epoksi zemin kaplamalar uygulanacak olan mekanın özelliklerine göre ve dekorasyonuna göre farklı bir çeşit tercih edilebilir. Epoksi Zemin Kaplama Çeşitleri şu şekildedir.

3D epoksi zemin kaplama: Üç boyutlu görsellerin zemine uygulanması ile ortaya çıkan bir zemin kaplama uygulamasıdır. Üç boyutlu görünüm ile mekana derinlik katma özelliği amaçlanır. Alışveriş merkezlerinde, iş yerlerinde, restoranlarda tercih edilebileceği gibi evlerin zemini (banyolar)için de uygulanabilir. Etkileyici ve dikkat çeken bir zemin görünümü isteyenler 3D zemin kaplamalarını tercih edebilirler. Parlak görünümüne ek olarak kaymaz özelliği de bulunduğundan şık ve güvenli bir zemin yapısı sergiler.

Epoksi Coating zemin kaplama, yüzeylerin temizliği ve hijyeninin sağlanması istenilen durumlarda uygundur. Orta hafif yüklerin taşındığı bir zemin kaplama sistemidir. Diğer zemin kaplama çeşitlerine göre daha ince bir yapıdadır ve yaya trafiğine uygundur. İnce yapısından dolayı diğer epoksi zemin kaplamalarına nazaran daha kısa ömürlüdür. Mülkiyet sahiplerinden çok kiracılar ve daha kısa süreli kullanıma tabi alanlarda kullanılmaktadır. Kolay temizlenir. Kir tutmama özelliği vardır. Gıda üretim tesislerinde ya da okul, hastane gibi sık sık temizlenmesi gereken yapıların zemininde kullanılabilir. Çok ağır yüklerin depolandığı depo vb. alanlar için uygun olduğu söylenemez.

Portakal kabuğu epoksi zemin kaplama dayanıklı yapısı ve kaymaz özelliği gibi otopark, fabrika gibi alanların zemin kaplamasında tercih edilebilir. Tekstürlü epoksi zemin kaplama olarak da anılmaktadır. Portakal kabuğu epoksi zemin kaplama düz değil portakal kabuğu desenine benzer pütürlü bir yapıya sahiptir. Zemin kaplaması yapıldıktan sonra üzerinden rulo ile geçilerek portakal kabuğu görünümü verilir. Zeminin kaymaması en önemli özelliklerindendir. Kokusuzdur ve güvenlidir.

Şeffaf epoksi zemin kaplama, renksiz sade görünümü nedeniyle tercih edilir. Diğer kaplamalardan farklı olarak şeffaf bir yapıya sahiptir. Mekanlara şık ve estetik bir görünüm katar. Bunun yanı sıra dayanıklı bir yapıya sahiptir ve kolay temizlenir.

Self leveling epoksi zemin kaplama, zemine kendinden yayılan, belirli bir kalınlık oluşturan ve pürüzsüz bir görünüm sağlayan zemin kaplama çeşididir. Düz ve parlak zemin sonucu elde edilir. Self leveling epoksi kendiliğinden yayılım gösterdiği için hızlı bir şekilde uygulanabilir bir yapıya sahiptir. Endüstriyel zemin kaplamaları içerisinde ideal bir zemin kaplama uygulamasıdır.

Mikrobeton epoksi zemin kaplama çimento bazlı yeni nesil zemin kaplama malzemesidir. Su ile homojen olarak karıştırıldıktan sonra zemine uygulanır. Zemine özgü desenler verilebilir.

Self Levelling Epoksi Zemin Kaplama

Self Levelling Epoksi Zemin Kaplama

Epoksi Zemin Kaplama Nerelerde Kullanılır?

Epoksi zemin kaplama nedir sorusunun ardından Ekopsi zemin kaplam nerelerde kullanılır sorusuyla karşılıyoruz.

Epoksi zemin kaplamalar dayanıklı yapısı ve uzun ömürlü olmasından dolayı birçok mekanda kullanılabilmektedir.  Bunlara örnek verecek olursak;

Otoparklar

Kimya ve ilaç sanayi

Gıda ve meşrubat sanayi

Uçak ve motor bakım atölyeleri

Steril odalar, laboratuar ve hastaneler

Oteller

Nükleer enerji tesisleri

Araç bakım tesisleri

Depolar

Fabrikalar

Epoksi Zemin Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

Epoksi zemin kaplama sırasında planlı ve dikkatli bir şekilde ilerlemek oldukça önemlidir. Epoksi zemin kaplama uygulamasına geçilmeden önce zeminde bazı işlemler yapmak gerekebilir. Öncelikle zeminde başka malzeme kalıntıları ya da toz, yağ, kir gibi kalıntılar varsa bunları temizlemek gerekir. Zeminin düz, temiz ve kuru olması epoksi zemin kaplamadan alınacak olan verimi artırır.

Epoksi zemin kaplamanın uzun süre kullanılabilmesi için teknik detaylara dikkat edilmesi gerekir. Yapılacak epoksi zemin kaplama yapım aşamaları belirli bir sıra ve teknik bilgi ile yapılmalıdır. Zemin kaplama uygulamalarını profesyonel bir hale getirmek için profesyonel bir ekiple çalışmak gerekmektedir.

Bunun nedeni ise epoksi zemin kaplama çalışmaları sırasında atlanacak en küçük bir detay ileride büyük problemlere neden olabilmektedir. Aynı zamanda karşılaşılan problemlerin de etkili ve hızlı bir şekilde çözümlenebilmesi için bu aşamalara bağlı kalınması da mühimdir.

1. Aşama: Zemin özellikleri incelenir, ayrıntılı olarak keşif yapılır.

Alanında uzmanlaşmış ekipler tarafından zeminde keşif yapılması planlamaları yapmak ve karar vermek için tavsiye edilen bir aşamadır. Yapılacak olan keşif incelemesinde zeminin ne durumda ve nasıl bir yapıda olduğu ve ne kadar zemin kaplama malzemesi gerektiği belirlenir.

Keşif sırasında yapılan incelemelere göre uygulanacak kaplamanın kalınlığı (kat sayısı) da belirlenir. Kullanılacak olan epoksi kaplamanın çeşidine de bu aşamada karar verilir. Eğer epoksi zemin kaplama yeterli kalınlıkta olmaz çatlama ve kırılmalara

2. Aşama: Zeminin temizlenerek şap harcı uygulaması yapılır.

Zemin üzerindeki kalıntılar ve kirler giderilir. Daha sonrasında sağlam bir alt zemin oluşturmak için şap atılması gereklidir. Şap harcı atılarak uygun zemin sertliği sağlanacaktır.

Eğer zeminde çatlak ve aşınmalar varsa bu boşluklar doldurulmuş olur. Şap harcı uygulamasından sonra zemin düzeltilmelidir. Düz bir hal alan zemin kurumaya bırakılmalıdır. Şap harcı kuruduktan sonra diğer işleme geçilebilir.

3. Aşama: Sertliği artırmak için astar uygulanır

Zemin astarı ilk kat olarak da kabul edilebilecek bir uygulamadır. Epoksi zemin kaplamadan istenilen verimi artırmak amacıyla uygulanır.

3d epoksi zemin kaplama (3 boyutlu)

3d epoksi zemin kaplama nedir?

4. Aşama: Epoksi reçine ile kuvvetli bir yapıştırma katı oluşturulur.

Epoksi reçine sayesinde zemin kaplama daha sağlam bir şekilde yapışır. Bu aşama her epoksi zemin çeşidi için farklı bir şekilde uygulanabilir. Örneğin olarak 3d epoksi zemin kaplama uygulamalarında bu aşamadan sonra zemine üç boyutlu bir görsel yerleştirilir.

5. Aşama: Epoksi zemin kaplama uygulanır.

Bu aşamalardan sonra yüzey artık epoksi zemin kaplama için elverişli bir yapıdadır. Seçilen epoksi zemin çeşide göre epoksi kaplama yüzeye titizlikle uygulanmalıdır. Eğer tekstürlü (pürüzlü) bir yüzey yapılacaksa rulo ile epoksiye portakal kabuğu görünümü verilebilir.

6. Aşama: Epoksi renklendirmesi yapılır.

Epoksi kaplamayı renklendirmek için epoksi boya kullanılır. Epoksi zemin renkleri genellikle canlı renklerdir. Soluk bir görünüme sahip değildir.

Epoksi kaplama işlemleri tamamlandıktan sonra epoksi zemin kaplama yapım aşamaları son bulmuş olacaktır ve kurumaya bırakılacaktır.

Epoksi zemin boyaları ve bileşenleri havuz tabanı

Epoksi zemin boyaları ve bileşenleri havuz tabanı

Epoksi Zemin Kaplama Fiyatları

Epoksi zemin kaplama nedir sorusuna cevap bulan müşterilerin bir sonraki sorusu epoksi zemin kaplama fiyatları oluyor.

Epoksi zemin kaplama fiyatları zemin kaplaması yapılacak olan zeminin alanına ve uygulanacak olan epoksi katman sayısına göre değişiklik göstermektedir. Epoksi zemin fiyatları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Epoksi zemin kaplamalarının ömrü yaklaşık olarak 25 yıldır. Uzun ömürlü kullanım süresi düşünüldüğünde maliyeti uygun kabul edilebilir.

Epoksi zemin su geçirir mi?

Epoksi zemin kaplama reçine yapıda olduğu için su geçirmez bir yapıya sahiptir. Başlangıçta sıvı kıvamlı olan epoksi donduğu zaman sert ve camsı bir yapı kazanır. Bu yapı sayesinde su, yağ, kimyasal etkilere karşı dayanıklıdır.

Epoksi zemin kaplama nedir? Nerelerde kullanılır? Bu ve bunun gibi sorularınıza cevap bulmak ve hizmet almak için bizi arayın.

PVC Zemin Kaplama Nedir?

[toc]

 

PVC Zemin Kaplama Nedir?

PVC zemin kaplama, sentetik yapıda olan bir zemin kaplama türüdür. PVC zemin kaplama plastik zemin kaplama ve vinil kaplama olarak da adlandırılmaktadır. Etilen (ham petrolden) ve klordan (normal tuzda bulunur) yapılır. İşlendiğinde, bu maddeler genellikle vinil olarak anılan Polivinil Klorür (PVC) maddesi oluşturmak üzere birleştirilir.

Isıl iletkenliği, su ve yağ geçirgenliği düşüktür. Bazı çeşitlerinin ise elektrik ve ses yalıtkanlığı yüksektir. PVC zemin kaplama asıl malzemesi polivinil klorür olan bir zemin kaplama uygulamasıdır. PVC zemin kaplamalar bu malzemenin özelliğinden dolayı dış etkenlere karşı dayanıklıdır. Su ve kimyasallara karşı dayanıklılık gösterir.

Bileşiminde bulunan asbest sayesinde yoğun insan trafiğinin olduğu alanlarda da aşınma dayanımına sahiptir. Dayanıklı yapıya sahip olması PVC zemin kaplamalarının iç ve dış mekanlarda tercih edilen bir yapı olarak karşımıza çıkarır. Rulo ve karo gibi uygulama seçeneklerine sahip olması sebebiyle eş zamanlı olarak zemin kaplaması yapılabilir. Bu sayede uygulama aşamasında vakit kaybını ve iş aksaklıklarını en az seviyede tutar.

PVC zemin kaplamalar, hastaneler, hava limanları, okullar, laboratuvarlar, bakım evleri gibi yoğun insan trafiğinin olduğu alanlarda sıkça tercih edilmektedir. PVC zemin kaplama malzemeleri günümüzde, düşük maliyetleri ve uzun kullanım ömürleri, geniş estetik ürün yelpazeleri sebebiyle farklı alanlarda çokça kullanılan zemin kaplamalarıdır.

pvc-zemin-kaplama-nedir

Neo Moderno Pvc Zemin Kaplama Renkler

PVC Zemin Kaplama Özellikleri

  • PVC zemin kaplamalar esnek bir yapıya sahiptir.
  • Paslanmaya, suya, yağa ve bazı kimyasallara karşı dayanıklıdır.
  • PVC zemin kaplamalarının alkali dayanımı fazladır.
  • Dayanıklı olduğu için uzun ömürlüdür.
  • Temizliği ve bakımı kolaydır. Rahatlıkla temizlenebilir.
  • Fiyatları birçok zemin kaplama çeşidine nazaran daha ekonomiktir.
  • Basınca karşı dayanıklılık gösterebilmektedir.
  • Akustik özelliğe sahip olan pvc zemin kaplama çeşitleri gürültüyü azaltır.

PVC Zemin Kaplama Nedir? PVC Zemin Kaplama Malzemeleri ve Kullanım Alanları Nelerdir?

PVC zeminler oldukça ürün çeşitliliğine sahip zeminlerdir. Bu çeşitliliğin sebebi genellikle pvc zemin kaplamanın özelliklerine ve kullanım alanlarına göre yayılım göstermektedir. Pvc zemin kaplama çeşitlerinden bahsedecek olursak 7 gruba ayırabiliriz.

PVC Zemin Kaplama Çeşitleri

PVC zemin kaplama nedir sorusunun bir diğer hali de PVC zemin kaplama çeşitleri nedir olarak yorumlanabilir.

PVC zemin kaplama uygulamalarının farklı çeşitleri mevcuttur. Bunları farklı başlıklar altında incelememiz gerekirse, bu başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. Homojen PVC Zemin Kaplama
  2. Heterojen PVC Zemin Kaplama
  3. Akustik PVC Zemin Kaplama
  4. Kondaktif / İletkenli / Esd PVC Zemin Kaplama
  5. Spor PVC Zemin Kaplama
  6. PVC Vinil Karo
pvc-zemin-kaplama-cesitleri

Homojen PVC Zemin Kaplama Tarkett İQ Optima

Homojen PVC Zemin Kaplama Nedir?

Homojen PVC zeminler tek bir katmandan oluşan zemin kaplama çeşididir. Daha doğrusu her yerinde aynı özelliği, aynı tip malzeme içeriğini bulundurur. Aşınma tabakası yaklaşık olarak 2 mm kalınlıktadır. Homojen PVC zemin kaplamaları; okul, hastane, bakım evleri, spor salonları, sosyal tesisler, yemekhaneler, merdivenler gibi birçok kullanım alanına sahiptir.

Heterojen PVC Zemin Kaplama Nedir?

Heterojen PVC zemin kaplamalar ise iki farklı katman yapısına sahip zemin kaplama çeşididir. Aşınma tabakası farklılık göstermektedir. Aşınma tabakası 0.15 mm’den başlar ,80 mm kalınlığına kadar ulaşabilir. Bu katmanın kalınlığına karar verilirken malzemenin konut yapısı için mi yoksa ticari bir yapı için mi kullanılacağına bakılmalıdır.

Konutlar için üretilmiş PVC zeminler 0.15 mm ila 0.40 mm aralığında film (aşınma tabakasına) sahipken, ticari alanlar için olan PVC zeminler ise 0.55 mm’den başlayarak 0,80 mm kalınlığa kadar ulaşabilir.

Homojen ve heterojen zeminler arasındaki fark, homojen malzemenin tüm katmanları aynı özelliğe sahip malzemeden oluşurken, heterojen PVC zemin kaplama grubu ise katman olarak 2 farklı katmandan oluşan malzeme içeriğine sahiptir. Desen ve renk seçeneği çok geniştir. Homojen ürünlere göre daha çok seçeneğe sahip diyebiliriz. Sağlık merkezleri, ortak çalışma alanları, ofisler, okullar vb. ortamlar için uygundur.

Akustik PVC Zemin Kaplama Nedir?

Akustik PVC zeminler ses yalıtım özelliği gösteren zeminlerdir. Çok katmanlı ve köpük tabanlı yapısı nedeniyle yoğun insan trafiğinin olduğu alanlarda oluşan sesleri azaltma amacıyla tercih edilmektedir. Ses yalıtımı özelliğine sahip zemin kaplama çeşitleri ısı kaybını düşürmek adına da fayda sağlamaktadır. Kalabalık ortamlarda konforu artırmak amacıyla tercih edilebilir.

Kondaktif / İletkenli / Esd PVC Zemin Kaplama Nedir?

Kondaktif / İletkenli / Esd PVC Zemin kaplamaları elektrik direnci son derece yüksek olan ortamlarda kullanılan, statik elektriğin insan ve cihazları olumsuz etkilemesi için uygulanan bir zemin kaplama çeşididir. Ameliyathaneler, x-ray odaları, bilgisayar odaları, laboratuvarlar vb. alanlarda yaygın bir kullanım alanına sahiptir.

Spor PVC Zemin Kaplama Nedir?

PVC zemin kaplamalar hastane, iş merkezi gibi alanların yanı sıra kapalı spor sahalarda da kullanılmaktadır. Spor PVC zemin kaplamalar elyaf örgü katman içerir. Yoğunluklu katman yapısı sayesinde sporcu hareketlerini kolaylaştırır. Aşınma dayanımı gösterdiği için uzun süreli kullanım sağlar.

PVC Vinil Karo

PVC zemin kaplamaların rulo veya karolar halinde olduğuna daha önce değinmiştik. PVC zemininin karolar halinde uygulanabilir formda olan hali PVC LVT vinil karo olarak bilinmektedir.

Spor Saha PVC zemin kaplama istanbul

Spor Saha PVC Zemin Kaplama

PVC Zemin Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

PVC zemin kaplamanın uygulanacağı zemin kuru, temiz ve düz olmalıdır. Ancak PVC zemin kaplamaları su geçirmez özelliğe sahip olduğundan alt kısımda kalan yüzeyde mevcut olan ya da daha sonra oluşabilecek su ve nemin burada hapsolacağı unutulmamalıdır ve gerekli önlemler alınmalıdır. Önlem amaçlı olarak özellikle giriş katlara yalıtım malzemesi uygulandıktan sonra PVC zemin kaplama işlemlerine geçilebilir. Bu sebeple alt zeminin her türlü kir, toz, yağ, boyadan vs. arındırılması ve temiz olması önemlidir.

 

  • Öncelikle bir metre veya mezura yardımıyla kaplamak istediğimiz alanın uzunluk ve genişlik ölçüleri alınır. Alan hesaplaması ile ne kadar PVC zemin ihtiyacının olduğu ortaya çıkar.
  • PVC zemin kaplama rulosunu ters çevirip zemine serilir. Böylelikle hem PVC zemin rulosu düzleşmiş olur ve rahatlıkla kesilebilir.
  • PVC rulo çelik mastar ile ya da maket bıçağı kullanılarak ve alınan ölçüler göz önünde bulundurularak kesilir.
  • Yapıştırılmaya hazır PVC zemin kaplamanın ön yüzü çevrilir. PVC zemin kaplama yapıştırılmadan önce tutkal ince dişli mala yardımıyla ince bir tabaka halinde yayılarak PVC şeridinin kaplanacağı alana sürülür ve bir süre bekledikten sonra PVC yapıştırılır.
  • Duvar kenarları, kapı kenarları ya da mobilyalara denk gelen kısımların fazlalıkları bir maket bıçağı yardımıyla diplerinden kesilir.
  • Daha sonrasında bir çek pas yardımıyla zeminin üzerinden geçin. Çek pas ile zeminin altında kalan hava boşlukları dışarı çıkarılmış olur. Hem de pvc zemin kaplama daha iyi yapışacaktır.
  • Bu işlemi de tamamlandıktan sonra süpürgeliklerinizi duvar kenarlarına yerleştirin ve çekiç yardımıyla duvara çivi ile sabitleyin.
  • Derz bıçağı ile derzler açılarak bu derzlere sıcak kaynak yapılır.

 

Farklı zemin döşemelerine sahip odaların geçişlerinde mutlaka geçiş profilleri kullanılmalıdır. Aynı tarz döşeme yapılmış odaların geçişlerinde ise profil kullanmaya gerek kalmaz. Fakat kaplamalar odanın belli bir bölümünde döşenecek ise bu durumda kenar veya kapama profilleri de gerekebilir.

 

PVC Zemin Kaplama Hastane Galeri İstanbul

PVC Zemin Kaplama Fiyatları

PVC zemin kaplamanın sahip olduğu çeşitlilik fiyatlarını da şekillendirmektedir. Kaplanacak olan zeminin ölçüleri, kullanılacak olan PVC zemin kaplama malzemesine göre fiyatlar değişiklik göstermektedir. Fiyat konusunda PVC zemin kaplama fiyatları diğer zemin çeşitleriyle karşılaştırıldığında ekonomik olduğu söylenebilir. PVC zemin kaplama fiyatları belirlenirken PVC zemin kaplama m2 fiyatlarına göre hesaplanır. Detaylı PVC zemin kaplama fiyat bilgisine ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

PVC Zemin Kaplama Suya Dayanıklı Mı?

PVC zemin kaplamalarının sentetik yapıda olduğuna ve polivinil klorürden oluştuğuna daha önce değinmiştik. PVC zemin kaplama sahip olduğu bu yapı sebebiyle suya, neme karşı dayanıklıdır.

PVC zemin kaplama nedir gibi sorularınızı cevaplamak ve hizmet almak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Taralay Premium Compact Heterojen Pvc Zemin Kaplama
Blog Yazıları

Zemin Kaplama Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Zemin Kaplama Nedir?

Zemin kaplama, ev, iş yeri, park ve spor sahası gibi iç ve dış mekanların zeminleri için yapılan zemin döşeme uygulamalarıdır.  Ev, iş yeri vb. mekanların dekorasyonları için zemin baş rolde sayılabilecek bir unsurdur. Zemin kaplamalarında kullanılan renk ve malzemeler mekanlarda sıcak, modern, şık veya sade görünümler oluşmasını sağlar. Tüm bu çeşitliliğe ek olarak zemin kaplamalar doğru alanda doğru tercihler yapıldığında ve profesyonel olarak uygulandığında uzun yıllar boyunca görevini yerine getirmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda zemin kaplamaya duyulan ilgi artmaya başlamıştır. Sadece ev ve iş yerleri gibi alanlar için değil aynı zamanda avmler, hastaneler, okullar, spor sahaları, pistler gibi yoğun trafiğe maruz kalan zeminlerin de kaplama uygulamalarına özen göstermek gerekir. Basınca ve aşınmaya karşı dayanıklılık gösteren zeminler bu alanlarda kullanılabilir.

Neden Zemin Kaplama Yapılmalıdır?

Zeminler yoğun insan trafiğine ve türlü dış etkilere (su, asit) maruz kalabilmektedir. Bu yüzden dış etkilere, aşınmalara karşı dayanıklı bir yapı kazandırmak için zemin kaplaması uygulamalarına başvurulmaktadır. Dayanıklı zemin kaplamaları sayesinde uzun ömürlü kullanım süreci oluşmaktadır. Ayrıca ısı kaybını önlemek için tercih edilebileceği gibi gürültüleri de azaltmaktadır. Bazı zemin kaplamalarının içerdiği katmanlar sayesinde daha sessiz ve daha sıcak ortamlar oluşturmak mümkündür.

Zemin Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Bu kadar farklı alanlar ve parametreler varken zemin çeşitliliği de kaçınılmaz olmaktadır. Zemin kaplamalar ihtiyaçlar ve kişisel beğenilere göre çeşitlilik gösterir. Bu çeşitleri sıralayacak olursak:

Zemin Kaplama Çeşitleri

  • Epoksi Zemin Kaplama
  • PVC (Vinil) Zemin Kaplama
  • Poliüretan Zemin Kaplama
  • Pandomo Zemin Kaplama
  • Akrilik Zemin Kaplama
  • EPDM Tartan Zemin Kaplama
  • Agrega Doğal Taş Zemin Kaplama

Zemin kaplama çeşitlerinden bir kısmı iç mekanlar için oldukça uygunken bir kısmı da dış mekanlar için oldukça uygundur. Dolayısıyla zemin kaplama çeşitlerini detaylıca incelemek gerekmektedir.

Epoksi Zemin Kaplama:

Epoksi zemin kaplamalar reçine bazlı parlak camsı görünüme sahip bir zemin kaplama malzemesidir. Epoksi zemin kaplama su geçirmez ve ekli yapıda değildir. İstenilen metrajlarda tek parça halinde eksiz bir şekilde uygulanabilir ve epoksi boya ile boyanabilir. Bu özellikleri kaplamaya estetik bir görünüm kazandırır. Evler ve ticari alanlar için tercih edilebilmektedir. Tozumanın olduğu alanlarda, zemin kaplama çeşitleri içerisinde ilk olarak akla gelen zeminlerdendir. Yeni teknoloji son üretim epoksi zemin kaplamalar artık daha hızlı sertleşebilen ve kuruyan bir yapıya sahip olduğu için üretimin ara vermeden sürmesi gereken tesislerde bekleme sürelerini kısaltmaktadır. Dolayısıyla yapım aşamasında oluşabilecek üretim kayıpları da en aza indirilebilmektedir.

Epoksi zemin özelliklerini daha detaylı incelemek isterseniz Epoksi Zemin Kaplamanın Paradigmaları adlı sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

PVC (Vinil) Zemin Kaplama:

Vinil Zemin olarak da bilinen PVC zemin kaplamalar polivinil klorür esaslı zemin kaplamalarıdır. Rulolar veya karolar halinde uygulanabilir. Bu sayede kısa sürede birçok alan kaplanabilmektedir. PVC zemin kaplamalar kendi içerisinde de çeşitliliğe sahiptir. Bu çeşitliliği kullanım alanları ve malzeme özellikleri oluşturmaktadır. Farklı katman yapılarına ve iletkenliklere sahip PVC zemin kaplamalar vardır. Kısaca değinecek olursak PVC zemin kaplama çeşitleri: Homojen PVC Zemin Kaplama, Heterojen PVC Zemin Kaplama, Akustik PVC Zemin Kaplama, Kondaktif / İletkenli / ESD PVC Zemin Kaplama, Spor PVC Zemin Kaplama, Linolyum PVC Zemin Kaplama, Linolyum PVC Zemin Kaplama ve Vinil Karo PVC Zemin Kaplama. Hastaneler, hava limanları, okullar ve spor salonları gibi geniş kullanım alanına sahiptir. Diğer zemin uygulamaları arasında uygun fiyatlı bir ürün olarak öne çıkmaktadır.

PVC zemin kaplama hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz PVC Yer Döşemeleri Nedir? sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Poliüretan Zemin Kaplama:

Poliüretan zemin kaplama, güçlü yapışma özelliği bulunan iki bileşenli ve elastik yapıda bir zemin kaplama malzemesidir. Poliüretan zemin kaplama yaygın olarak kapalı spor salonları, basketbol, voleybol, tenis kortları, jimnastik, güreş ve diğer tüm salon oyunlarında, ofis ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren mağazalarda olmak üzere daha birçok meslek grubuna ait üretim alanlarında steril ve yüksek mukavemetli olmasından dolayı tercih edilmektedir.

Pandomo Zemin Kaplama:

Pandomo zemin kaplama, çimento bazlı olup mineral yağlarla cilalandığı için doğal olan ve 5 – 10 mm kalınlığında saten dokusu olmasına rağmen aşınma dayanımına sahip bir yüzey kaplama sistemidir. Pandomo zemin ve duvar kaplamaları yüzeyler de kullanılabilmektedir. Pandomo zemin kaplamalarında derz bulunmaz, bu sayede tek parça doğal taş zemin özelliği göstermektedir. İç tasarımda farklı yüzey görünümleri ile gelişmiş bir malzemedir.

Akrilik Zemin Kaplama:

Akrilik zemin kaplama dayanıklı, hijyenik, kolay temizlenebilen spor saha zemin kaplama türüdür. Dış mekan şartlarına dayanıklı olması, hijyen ve kaydırmazlık özelliği sağladığı için spor sahalarda yaygın olarak tercih edilir. Kapalı spor sahalarda da kullanılabilir. Akrilik zemin kaplamalar olumsuz hava koşulları, ısı değişiklikleri, yoğun yaya trafiği, yabancı maddeler ve kimyasallara yüzeyindeki boya sayesinde uzun süre deforme olmadan dayanabilmektedir.

EPDM Tartan Zemin Kaplama:

Tartan zemin kaplama ultraviyole dayanımı yüksek, EPDM kauçuk granül içerdiği için esnek yapılı sentetik spor saha zemin kaplama sistemidir.  Spor sahaları ve pistlerin yanı sıra çocuk oyun alanları için de oldukça uygundur. Sprey zemin kaplama yapılarak ya da sandviç sistem zemin kaplama gibi farklı teknikler kullanarak uygulanabilmektedir.

Agrega Doğal Taş Zemin Kaplama:

Kum ve çakıl karışımı olan agregayı kullanarak yapılan zemin kaplama uygulamalarıdır. Hem iç hem dış mekanlar için uygundur fakat yaygın kullanımı açık alanlardır. Güneş ışıklarına ve zorlu hava şartlarına dayanıklılığı, su geçirgen yapısı sayesinde park, bahçe, yürüyüş yolları, yüzme havuzu vb. akla gelebilecek birçok açık alanda kullanılabilir. Sağladığı dekoratif doğal görünüm sayesinde peyzaj düzenlemelerinde tercih edilen zemin kaplama çeşitleri arasında yer alır.

Zemin Kaplama Çeşidi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelikli olarak tüm zemin kaplama çeşitlerine ve özelliklerine bakarak bir ön araştırma yapmalısınız. Konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra doğru karar alarak sonrasında pişmanlık duyma ihtimalinizi azaltmış olursunuz. Mekanın tümünde mi yoksa belirli bir alanda mı zemin kaplama uygulanacağını belirlemelisiniz. Alanın tümünde tek bir zemin seçimi yapılabileceği gibi farklı alanlar için farklı zemin seçimleri yapılabilir. Evler için göz önünde bulundurulacak kısım ise ısı konusu olacaktır. Isı kaybını minimize edebilecek zemin fayda sağlayabilir. Ardından bu alanda uzmanlaşmış kişilere sorular sorabilir, seçimlerinizi daha doğru ve kolay hale getirebilirsiniz. Hatta çalışacağınız ekibi, evinize davet edip zemin keşfi yapmalarını isteyebilirsiniz.  Bu sayede zemin kaplama seçiminizi daha kısa sürede ve daha doğru bir biçimde yapabilirsiniz.

Zemin Kaplama Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Zemin kaplama yapılacak alanın keşif amacıyla uygulamadan önce incelenmesi gerekir. Zeminin uygunluğunu anlayabilmek, herhangi bir noktayı atlamamak ve desen uygulanacaksa bunların planlamasını yapmak için ön hazırlık önemlidir. Zemin kaplaması ağırlığa maruz kalacak ise bu ağırlıklar hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bu hazırlıkları hafife almak zemin kaplamasından beklenen memnuniyet oranını düşürebilmektedir.
  • Zemin kaplama uygulamalarına başlamadan önce zemin temizliğine ve zeminin kuru olmasına önem vermek gerekir. Zemini toz ve kirden temizlemek, rutubetli alanlara çözüm üretmek zeminin kalitesini artıracaktır.
  • Zemin düz olmalıdır. Bunun için zemin astarı uygulanmalıdır.
  • Zemin kaplamalarında kaliteli malzeme kullanmak sonraki süreçlerde zorluk yaşanmaması için önemlidir.
  • Zemin kaplama işlemleri için alanında uzman ve tecrübeli bir ekipten yardım alınabilir. Bu riskleri oldukça minimize edecektir.

Otopark Zemin Kaplama, Garaj Zemin Kaplama | Epoksi Zemin Kaplama
Blog Yazıları

Garajlarda neden epoksi zemin kaplama kullanılmalı?

Ofis, İş yeri veya fabrika ya da konut ve ticari uygulamalar için kullanılan epoksi kaplama, garajınıza veya atölyenize harika canlılık katan ve ayna parlaklığını verecektir!

Günümüzde garaj zemine uygulayabileceğiniz en sert ve en dayanıklı kaplamalardan biri epoksi kaplamadır. Epoksi zemin kaplama, sadece garaj zeminini korumakla kalmaz, aynı zamanda sıkıcı veya çirkin çimentolarınızı anında profesyonel görünümlü bir güzellik ve fonksiyon zeminine dönüştürür. Bu da garaj zeminini epoksi kaplama yapmak için en iyi seçeneklerden biri haline getirmektedir.

Epoksi zemin kaplamanın hangi çeşidini seçtiğinize bağlı olarak, stilinize ve hatta en sevdiğiniz spor takımınıza uyan özel renklere ve renk pullarının karışımlarına kadar çok çeşitli düz renkler ve tonlar arasından bir görünüm sağlama fırsatını elde edersiniz.

Şimdi epoksi bir kaplamanın gerçekte ne olduğunu, sizin için faydalarının neler olduğunu, nasıl uygulandığını ve bazı maliyetlerin neler olduğunu kısaca inceleyelim.

Epoksi zemin kaplama paradigmaları
Blog Yazıları

Epoksi zemin kaplamanın paradigmaları…

İş yeri, ofis veya üretim mekanınızda zemini kaplamanın ve güvenli, dayanıklı, çekici bir çalışma alanı oluşturma düşüncenize ufuk açan epoksi zemin kaplamanın farkını farketme fırsatını değerlendirmek için çok sebebiniz var.  Yeni makineler ve cihazlar kurdunuz, duvarları boyadınız ve mekanın geri kalanını temizlediniz. Ama henüz zemin yan, yer döşemesi için adım atmadınız, yenileme adına hiçbir şey yapmadınız.  Şimdi çözüm odaklı epoksi zemin kaplama hakkındaki bu yazıyı okuma zamanı!

İşte sizin için ideal olan ve yer döşemesi için tercihinizi kolaylaştıracak bir alternatif olan epoksi zemin kaplamanın özellikleri ve paradigma seviyesinde artıları.

Bu anlamda iyi bir zemin kürü veya kaplaması uzun ömürlü olmalı, gözenekleri veya hava delikleri olmamalı ve kolayca korunmalıdır.

Zemininizin bu özelliklere sahip olmasını istiyorsanız, Çağrı PVC ve Epoksi Zemin kaplama sistemleri uzman kadrosunun sihirli dokunuşları ile epoksi kaplama ile zemini kaplayın.

Çünkü epoksi kaplama binaya veya mekana uyum sağlar ve diğer seramik malzemelerinin verdiği estetiği, epoksi kaplama da verir. Uygulama süresi kısa olduğu için, müşterilerin iş günü kaybı az olur. Aşınma ve kopmalarda, tamiratı çok kolaydır. Diğer malzemelere nazaran, kısa sürede ve maliyeti düşük olacak şekilde tamir edilebilmektedir.

3d epoksi zemin kaplama (3 boyutlu)
Blog Yazıları

Epoksi ve 3D epoksi zemin kaplamalar…

Epoksi zemin kaplama sistemlerinin, aile yaşam alanlarının yanı sıra hastane ve laboratuvar zeminlerinin, üretim tesisleri ve depolarının, alışveriş merkezlerinin ve havaalanlarının zeminlerini yenilemek için temel bir alternatif olduğu artık vazgeçilmez bir gerçek.

Epoksi zemin sistemlerindeki ürün uygulama kolaylığı, ortaya çıkan çok yönlülük, ortamları yenileme şekli, zeminlere getirdiği eşsiz parlaklık ve sık geçişlere karşı direnci, epoksi zemini giderek daha fazla uygulanan bir varyant haline getirdi.

Epoksi reçine, temizlik söz konusu olduğunda iş vermeyen antibakteriyel bir malzemedir. Kullanımı ayrıca her türlü malzemeye (çimento, ahşap, metaller, vb.) Kolay ve güçlü bir yapışma sağlar. Öte yandan bu malzeme yanmaz, çeşitli yakıtlara ve kimyasallara maruz kalmayı tolere eder, bu yüzden laboratuvarlar ve fabrikalar tarafından çok iyi görülür.

Ancak aynı zamanda çok uygun bir estetik sağladığı için, hijyen sağlamanın yanı sıra, epoksi zeminin mağazalara, ofislere ve aile evlerine giderek daha fazla yerleştirilmesi söz konusudur.

Epoksi zemin boyaları ve bileşenleri kullanım alanları
Blog Yazıları

Epoksi Bileşikleri ve Boyalarının kullanım alanları…

Epoksi boya ve bileşiklerinin popüler olan zemin kaplama alanında daha çok kullanıldığı bilinmekle beraber aslında endüstriyel alanlarda fazlasıyla kullanılmaktadır.

Metaller ve diğer malzemeler için sağlam, hızlı kurutma ve koruyucu kaplama sağladıkları için epoksi kaplamalar aslında tercih edilen kullanım alanları çok daha fazladır.

Bu anlamda geleneksel ısı kürlü toz boyaların aksine, kullanımı kolay ve hızlı olduğu için çeşitli uygulamalar için idealdir.

Sinerji Endüstri ve Zemin kaplama uzmanları, aşağıda görüleceği gibi değişik amaçlar da dahil olmak üzere özellikle epoksi boya ve kaplamaları kullanırlar:

Döşeme uygulamaları: Ticari ve endüstriyel uygulamalarda, zemin döşeme uzmanları epoksi zemin boyası olarak epoksi kaplamalar kullanırlar.

Metal kap ve kutu kaplama: bir epoksi kaplama kullanımı ile, metal kapların paslanmasını önlemek kolaydır ve esas olarak domates gibi asitli gıdaların paketlenmesinde kullanmak için tercih edilir.

Çelik korozyona dayanıklı kaplamalar: Beton takviye çubuğunda kullanılan çelik bağlantı parçaları ve borular için, su iletim boru hatlarının yanı sıra petrol ve gaz endüstrisi, füzyon epoksi toz kaplamalar korozyonun korunması için kullanılır.

Deniz ve otomotiv uygulamaları: Astar görevi gördüğü için, epoksi kaplama, tekne ve otomobillerdeki boyaların kabarmasını ve korozyonu önlemektedir.

Beyaz eşya kaplama uygulamaları: Uygulanması kolay ve aynı zamanda dayanıklı olduğundan, bir epoksi kaplama genellikle kurutucular, yıkama aletleri ve diğer ‘beyaz eşya üzerinde toz kaplama olarak kullanılır.

epoksi-coating-kaplama sanayi zemin kaplama
Blog Yazıları

Sanayi ve İmalat mekanları için ideal tercih EPOKSİ COATİNG kaplama…

Epoksi Coating kaplama, kolay temizlenebilirlik, lekelere karşı direnç ve dayanıklılık için Çağrı Zemin Epoksi ve PVC Kaplama Sistemlerinin başarılı mühendisliğine değil, aynı zamanda korozyon ve diğer olası zemin arızalarından kaynaklanan riskleri de göğüsleyen yapısıyla dikkat çeker.

Çağrı Zemin Epoksi ve PVC Kaplama Sistemleri, ülkenin dört bir köşesinde özel ve kamu tesislerinin taleplerini karşılayacak yüksek performanslı endüstriyel zemin kaplamaları sunar.

Kullandığımız yüksek performanslı endüstriyel zemin kaplama malzemeleri darbeye dayanıklı, kimyasal ve tuza dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır.

Ayrıca, alt yapınızın uzun süre korunmasını sağlayan bir dizi endüstriyel beton zemin kaplaması da mevcuttur.

Güvenlik
Yüksek trafik ve yüksek nokta yükleme gereklilikleri göz önünde bulundurularak, endüstriyel zemin boyası, sızdırmazlık maddesi ve kaplama sistemlerimiz kaymaya karşı dayanıklı olmak üzere tasarlanmıştır. Aynı zamanda devamlı temizlik ve dezenfektasyon için uygundur.

Düşük Maliyetli Bakım
Epoksi Coating zemin kaplama, lekelenmeyi ve kimyasalların zarar görmesini önler, temizlenmesi kolaydır ve tesisin işletme maliyetlerini düşürebilir.

Epoksi coating kaplama, yeni beton zeminlerde ve az aşınmış, zedelenmiş beton zemin yüzeylerini parlak yoğun ve pürüzsüz veya pürüzlü bir hale getiren zemin kaplama sistemidir.

Epoksi coating kaplama, tüm endüstriyel döşemelerde, ilaç fabrikaları, kimyasal fabrikalar, hastaneler, elektrik fabrikaları, tekstil fabrikaları, plastik üretim tesisleri, otomotiv sektörü ve tüm depolarda çeşitli renk seçenekleriyle kullanılabilmektedir.

Çağrı Zemin Epoksi ve PVC Kaplama Sistemleri, yönetim tasarım gereksinimlerini de karşılayan yüksek yapılı bir sistem sunar.

Homojen PVC Zemin Kaplama Tarkett İQ Granit
Blog Yazıları

Epoksi kaplama ve Endüstriyel zemin kaplamalar…

Son zamanlarda Kamu İdarehanelerinde, özel iş yeri, park, market ve evlerde zemin kaplamaların önemi ve değişik yer döşemelerinin tercih edildiği dikkatlerden kaçmadığı malum. Ayrıca yaşam alanlarındaki zeminlerin insan hayatındaki önemi ise apayrı bir yazı konusu. Konumuz ise öne çıkan özellikleri ile endüstriyel zemin kaplamalar.

Ama önce Epoksi Zemin kaplamanın çok özel durumundan bahsetmekte fayda var. Epoksi zemin kaplamanın endüstriyel alanlarda kullanılmasından sonra konforu ve sağlamlığı ile günümüzde evlerin zemin döşeme tercihinde de popüler hale gelmesi kaçınılmaz olmuştur. Çünkü epoksi zemin uygulamasındaki zerafet; Evlerde genellikle salon, yatak odası, banyo ve tuvaletlerde uygulanırken, havuz kenarları ve garajlarda da kullanmayı tetiklemiştir.

Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Epoksi boya, kuruduktan sonra fiziksel ve kimyasal tüm etkilere karşı oldukça dayanıklı bir hale gelen kimyasal bir reçinedir.
Şekil verilebilmesi ve şık durması nedeni ile çoğunlukla zemin kaplama işlemlerinde kullanılır. Epoksi zemin kaplama uygulamaları hem dayanıklı hem de estetik bir yapıya sahiptir.

Endüstriyel zemin nedir?
Zemini korumak için kullanılan boyalar Endüstriyel kaplamalardır. Bu boyalar çekici ve farklı renklerde mevcuttur.
Endüstriyel kaplama uygulanan zeminler pürüzsüz ve çekici görünür.

Çekici hale gelen döşeme aynı zamanda mekanın tüm altyapısının görünümünü ve duruşunu geliştirir.

Endüstriyel zemin kaplamalarının popüler olmasının nedeni!

Zemin kaplamaları endüstriyel ortamda çok popülerdir. Hemen hemen her iş yeri, büro veya ofis beton zeminini korumak ve aynı zamanda zeminlerin görünümünü iyileştirmek için farklı bir zemin kaplama sistemini seçmektedir.

Beton zeminlerin donuk hali ve çeşitli sınırlamaları, zemin kaplama sistemlerinin artan kullanımının ana sebebidir.

Aynı zamanda beton zeminler çatlamaya karşı daha savunmasızdır. Yağlar bu çatlaklardan içeri sızdığında zemin zayıf ve düzensiz hale gelir. Nemin sızması, zeminlerde kullanılan çelik yapılara da zarar verir.

Tüm bu sorunların çözümü ise endüstriyel zemin kaplamalarını kullanarak ve sürdürülebilir, pürüzsüz ve göz alıcı bir zemin elde etmektir.

Piyasada bulunan endüstriyel kaplama çeşitleri içinde epoksi zemin kaplamanın dayanılmaz vazgeçilmezliğinden bahsederek listeyi sıralayabiliriz.

Epoksi Boya ve Epoksi Kaplama Arasındaki Fark epoksi-boya-kaplama-farkı
Blog Yazıları

Epoksi Boya ve Epoksi Kaplama Arasında Fark Var mıdır?

Sektörde olanlar hariç bazı insanlar epoksi kaplama ve epoksi boya terimlerini karıştırırlar ve ikisinin de aynı olduğunu sanırlar. Aslında ikisi çok farklıdır.

Garaj, park zemini veya başka bir beton yüzeyini epoksi kullanarak yükseltmek istiyorsanız, ikisini neyin farklılaştırdığını bilmek önemlidir.

Buradaki bilinmesi gereken iki epoksi arasındaki farkın, epoksi kaplamaların kürlenmesidir. Epoksi boyanın da kurumasıdır.

Diğer taraftan, epoksi kaplamalar kullanıldığında, yüzey sertleşir ve dayanıklı hale gelir.

Dikkate alınması gereken birçok farkı da görmek gerekir;
Mesela, epoksi kaplamalar iki bileşenli bir malzemeden oluşur: bir poliamin sertleştirici ve epoksi reçinesi gibi.
Kaplamalar uygulanmadan önce, işin uzmanı –neden Çağrı Zemin olmasın- kullanıma hazır bir parçanın aksine, iki bileşeni karıştırmalıdır.

Epoksi boya normal olarak lateks akrilikten yapılır, ancak ürüne bağlı olarak formüle az miktarda epoksi eklenebilir. Epoksi mevcut olduğunda, boya aslında beton yüzeye daha iyi yapışır ve yüzeyi daha dayanıklı hale getirir.

Boya formülüne epoksi eklenmediğinde, boya özellikle yüksek trafikli alanlarda soyulur ve çatlar.

Epoksi boya da lekelenmeye maruz kalırken epoksi kaplamalarda bu durum yaşanmaz.

Çoğu zaman boyayı kendin yaparken, epoksi kaplamalar –Çağrı Zemin PVC ve Epoksi Sistemleri – profesyonel incelik ve ustalık gerektirir.

Her ne kadar epoksi ürünleri kimyasal olsa da sıradan insanın kullanabileceği düşünülebilir ama epoksi kaplamalar her zaman bir profesyonel tarafından uygulanmalıdır.

You cannot copy content of this page